Logo concertzaal
Elisabeth Brauß, interview (Foto-Monika Lawrenz)

Nieuws over onze artist in residence Elisabeth Brauß. Maandag 27 juni gaf Elisabeth Brauß een solorecital in de Londense Wigmore Hall met muziek van Beethoven, Brahms en Hindemith. Ze sloot af met Schumanns Faschingsschwank aus Wien. "A perfect end to a lovely evening", aldus presentator en zangeres Catherine Bott. De stukken van Beethoven en Hindemith speelt Elisabeth op 5 november ook in de Edesche Concertzaal. Bestel tickets:  

ECLive

Wereldprimeur voor Edesche Concertzaal: HQ live-opnames direct beschikbaar voor concertbezoekers


De Edesche Concertzaal kent een primeur met de website www.ECLive.nl. Bezoekers van concerten kunnen voortaan delen van het concert gratis downloaden en terugluisteren, enkele uren na het concert. Celine Cairo had donderdag 20 maart 2014 de primeur.


Jochem Geene en Marcel Gerardts van Studio van Schuppen uit Veenendaal maken hoogstaande live geluidsopnames van het concert. De zaal met prachtige akoestiek, fantastische musici en state-of-the-art opname apparatuur blijken de perfecte combinatie voor een schitterend resultaat. De muziek wordt op zeer hoge resolutie (DXD/DSD256/multichannel, de hoogst mogelijk nu haalbare kwaliteit) opgenomen en met de meest geavanceerde software bewerkt. Het resultaat is een productie waarmee men dit prachtige concert optimaal kan herbeleven en met anderen kan delen.


Voorbeeld van een inlogsessie voor een geregistreerde concertbezoeker:

Afbeelding 1. De beschikbare tracks van een concert. Alleen beschikbaar voor concertbezoekers.


De opnames zijn steeds eenmalig beschikbaar en alleen te downloaden door de bezoekers van het desbetreffende concert. De concertbezoeker kan zo het concert thuis weer herbeleven. Zo vaak schieten woorden tekort om thuis te vertellen hoe goed een concert was; nu hebben de bezoekers van de Edesche Concertzaal de kans om hun beleving te delen. 


Veel mensen maken opnamen tijdens concerten, ook al is dat niet de bedoeling en - in de Edesche Concertzaal - ook verboden. De daarvoor gebruikte smartphones zijn storend voor anderen en geven een onvolledig en kwalitatief slecht beeld. Sommige opnamen komen dan ook nog eens op YouTube, kortom, een situatie die niet bevorderend is voor een goed beeld en geluid. De artiesten komen zo niet optimaal in beeld. Met deze ECLive-opnamen zorgt de Edesche Concertzaal voor hoogwaardige opnamen, zodat zowel concertbezoekers als artiest gerust kunnen zijn. De concertbezoeker kan nagenieten en zo anderen enthousiast maken ook een concert van zo’n hoge kwaliteit te bezoeken. De musici staan er goed op met hoogwaardige geluidsopnamen en kunnen daardoor rekenen op positieve aandacht en herhaald concertbezoek.


De Edesche Concertzaal zal de opnames in de nabije toekomst ook in hoge resoluties aanbieden. Hiermee neemt de Edesche Concertzaal, in samenwerking met Studio van Schuppen, wereldwijd een voorhoedepositie in met het oog op de kwaliteit van haar concertregistraties. Die kwaliteit grondt niet alleen in de technische kenmerken van de formaten en technieken, maar ook in het vermogen om de emotionele beleving, het momentum, van concerten opnieuw op te kunnen roepen. Daarmee zijn deze opnames voor zowel bezoekers als musici van onschatbare waarde.


Op termijn gaat de Edesche Concertzaal daarnaast live video opnamen maken, en deze integreren met de geluidsregistraties. Zodoende komen prachtige live opnamen beschikbaar. 

Blijf op de hoogte!


Ontvang de nieuwsbrief


Contact

Edesche Concertzaal
Amsterdamseweg 9
6711 BE Ede
0318 - 200 214
info@edescheconcertzaal.nl

Logo Edesche Concertzaal wit