Logo concertzaal
Elisabeth Brauß, interview (Foto-Monika Lawrenz)

Nieuws over onze artist in residence Elisabeth Brauß. Maandag 27 juni gaf Elisabeth Brauß een solorecital in de Londense Wigmore Hall met muziek van Beethoven, Brahms en Hindemith. Ze sloot af met Schumanns Faschingsschwank aus Wien. "A perfect end to a lovely evening", aldus presentator en zangeres Catherine Bott. De stukken van Beethoven en Hindemith speelt Elisabeth op 5 november ook in de Edesche Concertzaal. Bestel tickets:  

Live opnames in de Edesche Concertzaal

13 oktober 2013 gaf de Edesche Concertzaal haar eerste concert, een pianorecital, op een herfstachtige zondagmiddag. In dat eerste seizoen zijn een aantal video-opnamen gemaakt. Daarnaast maakt de Edesche Concertzaal nog steeds van veel concerten live geluidsopnamen. Bezoekers kunnen deze live-opname na het concert downloaden via de website ECLive.

Volg het YouTube-kanaal van de Edesche Concertzaal zodat u bericht ontvangt zodra een nieuwe video online staat. 

Beluister onderstaand enkele opnamen van concerten met volledig uitgevoerde 'nummers'. De Edesche Concertzaal staat voor 'klassiek klassiek', de zaal is vooral geschikt voor akoestische (niet-versterkte) concerten. In de Edesche Concertzaal ervaart u samen met de musici de mooiste muziek. Deze musici zijn veelal na het concert in de foyer aan te spreken. De Edesche Concertzaal is een intieme zaal, waar u de musici van heel dichtbij meemaakt.

Luister mee! En bestel dan uw kaarten voor uw eigen live-ervaring!

Klassiek - duo's, trio's en ensembles

Schubert Violin Sonatina in D Major Op. 137

Datum: 25 april 2015

Uitvoerenden: Marlene Hemmer (viool) en Jochem Geene (piano)

Schuberts Forellenkwintet. Video: Violin Sonatina in D Major Op. 137.

Bekijk concertaankondiging

Bekijk meer concertan van Franz Schubert

Klassiek - liedrecitals

Onder de noemer Edesche Liedrecitals besteed de Edesche Concertzaal veel aandacht aan het klassieke lied. Samen met onder meer het strijkkwartet en het pianorecital hoort het lied bij de basis van een klassieke concertzaal. Het lied is een zoektocht naar doorlopende nuancering. De liedrecitals in de Edesche Concertzaal resulteren in avonden om niet te vergeten. De intimiteit en mooie klank in de zaal maken dan diepe indruk.

Die schöne Müllerin

Datum concert: donderdag 15 mei 2014 

Uitvoerenden: Robbert Muuse en Micha van Weers.

Die schöne Müllerin, Franz Schubert. Op video: Der Jäger.

Oorspronkelijke concertaankondiging

Bestel kaarten voor komende liedrecitals

Lichte muziek

Blijf op de hoogte!


Ontvang de nieuwsbrief


Contact

Edesche Concertzaal
Amsterdamseweg 9
6711 BE Ede
0318 - 200 214
info@edescheconcertzaal.nl

Logo Edesche Concertzaal wit