Logo concertzaal
Anastasia_Kobekina_(Julia_Altukhova)_Geschreven Pers (1)

Anastasia Kobekina: "Ik houd van die salonachtige atmosfeer uit de negentiende eeuw, toen vrienden weer andere vrienden meebrachten en 's avonds samen in een kleine ruimte van muziek genoten. De Edesche Concertzaal biedt die atmosfeer. Je kunt er muziek delen en mensen ontmoeten.”


Wie zijn wij?

Ontmoet de mensen achter de Edesche Concertzaal en leer de artistiek manager, programmeringscommissie en alle betrokkenen kennen!

De Edesche Concertzaal, met uitzicht op het orgel en de Bösendorfer Imperial

Nando Eskes

oprichter en eigenaar

Nando Eskes

"Veel emoties komen terug in de klassieke muziek, op een manier waarover goed is nagedacht. De ruimte van de Edesche Concertzaal, met haar houten plafonds en karakteristieke bouw, verrast door de mooiheid van haar klank. Alleen de stilte van deze zaal is al rustgevend. Prachtig is het om hier klassieke muziek live te beluisteren. Om van dichtbij te zien hoe de musici zich tot het uiterste geven. 

Neem het ervan, bezoek de Edesche Concertzaal en geef klassieke muziek een plek in je leven!"

Jan-Willem van Ree

artistiek manager

Jan-Willem van Ree - foto Arjan van Bruggen

"Als muzikale omnivoor is er niets zo mooi dan zo dicht mogelijk bij het vuur te zitten. Er is zoveel muziek om te ontdekken en om van te houden. Nog mooier is om anderen daarvan deelgenoot te maken. Samen met mijn collega’s van de Edesche Concertzaal wil ik als artistiek manager de mooiste muziek door de beste musici dichtbij brengen. Niet alleen dichtbij huis, maar ook laagdrempelig, voor iedereen toegankelijk. Je hoeft geen kenner van (klassieke) muziek te zijn om ervan te kunnen genieten, het gaat erom dat het je raakt. ‘Uit het hart, dat het tot de harten van de mensen mag spreken’, zei Beethoven ooit. En zo is het."

Piet Nelemans

techniek

Piet Nelemans EC - foto Arjan van Bruggen

"Piet Nelemans; aangenaam! 

Rond de concerten ben ik u voor bezig in de zaal en op het podium, met alle zaken die niet direct met de muziek te maken hebben. Dat gaat over duizend-en-één dingen, zoals: Ziet de zaal er netjes uit? Is het podium goed en sfeervol verlicht? Staan er genoeg stoelen? Hoe is de temperatuur? Staan alle telefoons, deurbellen en alarmen uit, zodat deze het concert niet kunnen verstoren? 

U ziet het: allerlei grote en kleine zaken die nodig zijn zodat u optimaal en ongestoord van uw avondje uit kunt genieten. Als u dat doet, dan is mijn avond geslaagd."

Roland Aalbers

programmering

Roland Aalbers - foto Arjan van Bruggen

"Muziek speelt een belangrijke rol in mijn leven. Als pianist/correpetitor ben ik onder meer verbonden aan het Artez Conservatorium te Zwolle. Mijn brede ervaring als uitvoerend musicus en mijn opgedane repertoirekennis kan ik goed inzetten bij het programmeren voor de Edesche Concertzaal. Kwaliteit en integriteit zijn kernbegrippen bij de selectie van de verschillende musici. Op die manier proberen we gezamenlijk een hoogstaand muziekprogramma samen te stellen waarvan iedereen kan genieten. Naast mijn werkzaamheden als pianist en programmeur ben ik dit jaar afgestudeerd aan De Nieuwe Akademie Utrecht als beeldend kunstenaar."

Johan van Markesteijn

programmering

Johan van Markesteijn - foto Arjan van Bruggen

"Voor mijn werk bij New Arts International, als vaste organist van de Noorderkerk en op de Hartenberg, gastorganist van verschillende kerken en als bestuurslid van de Harmonium Vereniging Nederland ben ik altijd met muziek bezig. Van je hobby je werk maken, of van je werk je hobby maken: beiden is het van toepassing. We proberen een zo breed en goed mogelijk programma op te stellen met voor ieder wat wils én met de beste artiesten. Het werken voor iemand die zonder subsidie zó zijn nek durft uit te steken, daar zet ik me graag voor in. We wagen, maar als je niet waagt win je zeker niet! Mijn motto: Muziek is mijn leven, mijn leven is muziek!"

Blijf op de hoogte!


Ontvang de nieuwsbrief


Contact

Edesche Concertzaal
Amsterdamseweg 9
6711 BE Ede
0318 - 200 214
info@edescheconcertzaal.nl

Logo Edesche Concertzaal wit