Logo concertzaal
Anastasia_Kobekina_(Julia_Altukhova)_Geschreven Pers (1)

Anastasia Kobekina: "Ik houd van die salonachtige atmosfeer uit de negentiende eeuw, toen vrienden weer andere vrienden meebrachten en 's avonds samen in een kleine ruimte van muziek genoten. De Edesche Concertzaal biedt die atmosfeer. Je kunt er muziek delen en mensen ontmoeten.”


Blij weerzien met Lavinia Meijer en Carel Kraayenhof

Geschreven door Redactie in Artiesten, Terugblik, Lavinia Meijer, Carel Kraayenhof op 30 januari 2017

Voor de derde keer maakten Lavinia Meijer en Carel Kraayenhof hun opwachting in de Edesche Concertzaal. In een nagenoeg uitverkochte zaal zat de sfeer er op vrijdagavond 3 februari al gelijk goed in. Met persoonlijk gekleurde verhalen vertelden beide rasmusici de achtergronden bij de gespeelde stukken. Daarmee namen ze het publiek mee in een zonnige tocht langs Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek.

Carel Kraayenhof en Lavinia Meijer


De reis begon in het Spanje van Albéniz en Granados. Na deze ‘ouverture’ maakten Lavinia en Carel de oversteek naar het zinderende Zuid-Amerika van componisten als Jorge Cardoso, Pintin Castellanos en Carel zelf.

De geschiedenis van de tango

Het hoogtepunt vóór de pauze bestond uit muziek van Astor Piazzolla. Carel en Lavinia speelden de eerste drie delen uit zijn befaamde Histoire du tango. Dit stuk laat horen hoe de tango zich rond 1900 ontwikkelde van dansmuziek in de bordelen van Buenos Aires tot hoogwaardige luistermuziek in de chique nachtclubs van de jaren zestig.

Eigen composities

De tweede helft begonnen Lavinia en Carel solistisch. Lavinia speelde haar ontroerende harpcompositie Hello Stranger, die ze componeerde ter gelegenheid van de geboorte van haar nichtje. Carel vervolgde met Una Luz en la quebrada, een nieuwe compositie die hij schreef naar aanleiding van een verblijf in de Argentijnse provincie JuJuy afgelopen zomer. Carel droeg het stuk op aan een van de weinige bandoneonleraren: Daniel Vedia.

Adios Nonino

Uiteraard kon een toegift niet uitblijven. Met 2 februari in het vizier, de trouwdag van Koning Willem Alexander en Koning Máxima, speelden Carel en Lavinia Piazzolla’s Adios Nonino, het stuk waarmee Carel vijftien jaar geleden definitief doorbrak. Speciaal voor dit concert in de Edesche Concertzaal had Carel er een bewerking voor harp en bandoneon van gemaakt. Het bleek een schot in de roos en zorgde voor een ontroerend slot van het concert. Het publiek was blij verrast en bedankte Carel en Lavinia met een langdurige staande ovatie. Het afscheid is overigens niet voor lang, want 24 februari zijn Carel en Lavinia opnieuw in de Edesche Concertzaal te beluisteren.

Bestel kaarten voor het extra concert van Lavinia Meijer en Carel Kraayenhof op 24 februari.

Reacties

Blijf op de hoogte!


Ontvang de nieuwsbrief


Contact

Edesche Concertzaal
Amsterdamseweg 9
6711 BE Ede
0318 - 200 214
info@edescheconcertzaal.nl

Logo Edesche Concertzaal wit