Logo concertzaal
Anastasia_Kobekina_(Julia_Altukhova)_Geschreven Pers (1)

Anastasia Kobekina: "Ik houd van die salonachtige atmosfeer uit de negentiende eeuw, toen vrienden weer andere vrienden meebrachten en 's avonds samen in een kleine ruimte van muziek genoten. De Edesche Concertzaal biedt die atmosfeer. Je kunt er muziek delen en mensen ontmoeten.”


Terugblik: Temperamentvolle tango's van Piazolla

Geschreven door Redactie in Artiesten, Terugblik, Isabelle van Keulen op 25 januari 2015

Het Isabelle van Keulen Ensemble verzorgde donderdag 22 januari een temperamentvol concert in de Edesche Concertzaal. Muziek van de Argentijse componist Astor Piazolla stond centraal.

Terugblik-Isabelle-van-Keulen2

Het ontroerende 'Adiós Nonino', dat gespeeld werd op de bruiloft van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima, maakte deze componist beroemd in Nederland. Naast violiste Isabelle van Keulen bestond het ensemble uit Ulrike Payer (vleugel), Rüdiger Ludwig (contrabas) en Christian Gerber (bandoneon).

Vier fantastische muzikanten

Het gezelschap opende de avond met 'Libertango'. Dit stuk werd in de zeventiger jaren gecomponeerd door Piazolla en hiermee veroverde hij Europa. Het was duidelijk dat de musici zeer goed op elkaar ingespeeld waren en dat zij er zelf ook veel plezier aan beleefden. Hier stonden vier fantastische muzikanten op het podium. Zij beheersten hun instrument volledig. De laatste vier stukken voor de pauze vormden één geheel: Otone Porteno , Invierno Porteno, Primavera Porteno en Verano Porteno. Vrij vertaald: Herfst, winter, voorjaar en zomer.

Staande ovatie

Na de pauze werd het programma vervolgd met Le grand Tango. De hoofdrol in Kicho was voor de bassist. De laatste drie tango’s hoorden niet bij elkaar, maar vormden eigenlijk toch één geheel: Milonga del angel, Muerte del angel, Resurreccion del angel: De dans, de dood en de opstanding van de engel. Na een staande ovatie volgde de toegift: Michelangelo 70.

Terugblik-Isabelle-van-Keulen3
Terugblik-Isabelle-van-Keulen1

Reacties

Blijf op de hoogte!


Ontvang de nieuwsbrief


Contact

Edesche Concertzaal
Amsterdamseweg 9
6711 BE Ede
0318 - 200 214
info@edescheconcertzaal.nl

Logo Edesche Concertzaal wit