Logo concertzaal
Izhar Elias photo by Marco Borggreve

Voor gitarist Izhar Elias is gitaarspelen bijna net zo gewoon als eten of slapen. "Gitarist zijn voelt niet als een beroep. Het is wat ik ben", vertelt hij onomwonden. “De gitaar voelt als een soort verlengstuk van mijn lichaam."

Wat is ECLive? Lees het hier!

Geschreven door Redactie in Edesche Concertzaal Actueel, Artiesten, Celine Cairo op 3 april 2014

Wereldprimeur voor Edesche Concertzaal: HQ live-opnames direct beschikbaar voor concertbezoekers


Na een spannende voorbereidingstijd vandaag een wereldprimeur in de nieuwe Edesche Concertzaal: de website www.ECLive.nl is online. Bezoekers van concerten kunnen voortaan delen van het concert gratis downloaden en terugluisteren, enkele uren na het concert. Celine Cairo heeft de primeur.


Jochem Geene en Marcel Gerardts van Studio van Schuppen uit Veenendaal maken hoogstaande live geluidsopnames van het concert. De zaal met prachtige akoestiek, fantastische musici en state-of-the-art opname apparatuur blijken de perfecte combinatie voor een schitterend resultaat. De muziek wordt op zeer hoge resolutie (DXD/DSD256/multichannel, de hoogst mogelijk nu haalbare kwaliteit) opgenomen en met de meest geavanceerde software bewerkt. Het resultaat is een productie waarmee men dit prachtige concert optimaal kan herbeleven en met anderen kan delen.


Voorbeeld van een inlogsessie voor een geregistreerde concertbezoeker:

Afbeelding 1. De beschikbare tracks van een concert. Alleen beschikbaar voor concertbezoekers.


De opnames zijn steeds eenmalig beschikbaar en alleen te downloaden door de bezoekers van het desbetreffende concert. De concertbezoeker kan zo het concert thuis weer herbeleven. Zo vaak schieten woorden tekort om thuis te vertellen hoe goed een concert was; nu hebben de bezoekers van de Edesche Concertzaal de kans om hun beleving te delen. Bezoekers van het onlangs gehouden concert van Celine Cairo hebben vandaag de primeur. In de toekomst komen steeds meer meer concerten van de Edesche Concertzaal op ECLive.nl beschikbaar.

Veel mensen maken opnamen tijdens concerten, ook al is dat niet de bedoeling en, in de Edesche Concertzaal, ook verboden. De daarvoor gebruikte smartphones zijn storend voor anderen en geven een onvolledig en kwalitatief slecht beeld. Sommige opnamen komen dan ook nog eens op YouTube, kortom, een situatie die niet bevorderend is voor een goed beeld en geluid. De artiesten komen zo niet optimaal in beeld. Met deze ECLive-opnamen zorgt de Edesche Concertzaal voor hoogwaardige opnamen, zodat zowel concertbezoekers als artiest gerust kunnen zijn. De concertbezoeker kan nagenieten en zo anderen enthousiast maken ook een concert van zo’n hoge kwaliteit te bezoeken. De musici staan er goed op met hoogwaardige geluidsopnamen en kunnen daardoor rekenen op positieve aandacht en herhaald concertbezoek.

De Edesche Concertzaal zal de opnames in de nabije toekomst ook in hoge resoluties aanbieden. Hiermee neemt de Edesche Concertzaal, in samenwerking met Studio van Schuppen, wereldwijd een voorhoedepositie in met het oog op de kwaliteit van haar concertregistraties. Die kwaliteit grondt niet alleen in de technische kenmerken van de formaten en technieken, maar ook in het vermogen om de emotionele beleving, het momentum, van concerten opnieuw op te kunnen roepen. Daarmee zijn deze opnames voor zowel bezoekers als musici van onschatbare waarde.

Op termijn gaat de Edesche Concertzaal daarnaast live video opnamen maken, en deze integreren met de geluidsregistraties. Zodoende komen prachtige live opnamen beschikbaar. Binnenkort komen enkele proefnemingen al via YouTube beschikbaar.

Voor wie benieuwd is naar deze uitbreiding van de concertbeleving; komende zondagmiddag zullen er weer opnames plaatsvinden tijdens het concert van het Fine Arts Chamber Orchestra. Zij spelen Mozarts mooiste pianoconcert en de zelden uitgevoerde Zevende Symfonie voor strijkorkest van Felix Mendelssohn. Weer een concert dat het verdient nog eens beluisterd te worden, thuis op de bank maar alsof je weer in de zaal zit!

Afbeelding 2. Uniek bij de Edesche Concertzaal. Nagenieten van het concert in de hoogste kwaliteit.

Reacties

Blijf op de hoogte!


Ontvang de nieuwsbrief


Contact

Edesche Concertzaal
Amsterdamseweg 9
6711 BE Ede
0318 - 200 214
info@edescheconcertzaal.nl

Logo Edesche Concertzaal wit