Logo concertzaal
t1514-Hannes-Minnaar-Foto-Simon-Van-Boxtel-TJ

Hannes Minnaar: "Als ik een paar momenten van ontroering meemaak, ben ik gelukkig.”


Seizoen 2020/2021

Lente Festival Classical At Home

Bachs Johannes-Passion door het Apollo Ensemble

Zaterdag 27 maart 2021 - 20:00 uur
Apollo Ensemble (Foto: Ingrid Roes)

In Bachs Johannes-Passion ontmoeten we Jezus als een krachtige persoonlijkheid die een boodschap te vertellen heeft. Als verlosser van de mensheid gaat hij vastberaden zijn weg. Dat hoor je al direct in het overweldigende openingskoor. De beweeglijke strijkers, de klagende hobo's en de zacht pulserende bassen geven de muziek iets onstuitbaars. Bach neemt je als luisteraar direct mee in het drama dat zich na het openingskoor ontvouwt.

Lavinia Meijer's Musical Tasting

Zaterdag 10 april - 20:00 uur

Met alleen een harp midden in de spotlights. Lavinia Meijer krijgt het telkens voor elkaar je te betoveren met haar schitterende spel. Live vanuit de Edesche Concertzaal speelt Lavinia een prachtig programma, met haar grote successen en improvisaties. Stuur je vragen in zodat Lavinia daarop live reageert. Muziek van Philip Glass en Ludovico Einaudi zal zeker niet ontbreken.

Lavinia Meijer (Foto: Jacqueline Imminkhuizen)

Hannes Minnaar - Schumann, Fauré, Ravel, Zuidam - Wereldpianisten

Zaterdag 17 april 2021 - 20:00 uur

Judith Steenbrink (viool) & Tineke Steenbrink (klavecimbel) - Bachs Vioolsonates

Zaterdag 24 april 2021 - 20:00 uur

Bekend en welbemind. Violiste Judith Steenbrink en klaveciniste Tineke Steenbrink zijn als oprichters van het uiterst succesvolle Holland Baroque trotse winnaars van de Edison Publieksprijs 2017. In de Edesche Concertzaal beluister je de tweelingzussen Steenbrink als geroutineerd duo. Met Bachs sonates voor viool en klavecimbel beklimmen ze de hoogste toppen in het landschap van de barokke kamermuziek. Het unieke aan deze stukken is dat Bach het klavecimbel een zelfstandige partij gaf. Daarmee zijn viool en klavecimbel gelijkwaardig aan elkaar. 

Judith Steenbrink & Tineke Steenbrink (Foto: Wouter Jansen)

Pianokwartet Corneille - Brahms' Tweede Pianokwartet

Vrijdag 30 april 2021 - 20:00 uur
Pianokwartet Corneille (Foto: Sarah Wijzenbeek)

Pianokwartet Corneille is een nieuw ensemble dat bestaat uit vier internationaal geprezen solisten. Pianist Vassilis Varvaresos, violist Noé Inui, altviolist Georgy Kovalev en celliste Ella van Poucke laten graag horen hoe mooi hun combinatie van instrumenten is. Deze vier musici nemen je met Brahms' Tweede Pianokwartet mee naar de Duitse romantiek. Geniet van dit meesterwerk uitgevoerd door vier topsolisten.

Signum Quartett - Der Tod und das Mädchen

Zaterdag 8 mei 2021 - 20:00 uur

Schuberts Der Tod und das Mädchen is zonder twijfel het bekendste strijkkwartet ooit gecomponeerd. Voor dit meesterwerk is nauwelijks een betere vertolker denkbaar dan het sublieme Signum Quartett. Dit Duitse ensemble is specialist als het om Schubert gaat. "Het kwartet speelt transparant en bezield", vindt Gramophone. "Een topensemble dat voor hartverwarmende vertolkingen zorgt", schrijft OpusKlassiek.

Signum-Quartet (Foto: Irène Zandel)

Bernd van den Bos (piano) en Louis Gerrits (saxofoon)

Zaterdag 15 mei 2021 - 20:00 uur
Bernd van den Bos (Foto: Edesche Concertzaal)

Pianist Bernd van den Bos en saxofonist Louis Gerrits bezorgen je een opgewekte avond vol indrukwekkende improvisaties en persoonlijke verhalen. Samen brengen ze de mooiste liedjes, jazzy standards en klassieke hits. Bernd is inmiddels landelijk bekend van zijn optredens samen met Louis van Dijk, Simone Kleinsma, Pia Douwes en Brigitte Kaandorp. Louis Gerrits is een van de sterspelers uit het wereldberoemde Metropole Orkest. Geniet van deze topmusici uit de wereld van de lichte muziek!

Rien Donkersloot (orgel) en Mariët Kaasschieter (sopraan) - Vierne, Rachmaninov, Andriessen

Zaterdag 22 mei 2021 - 20:00 uur

Organist Rien Donkersloot en sopraan Mariët Kaasschieter brengen een ode aan de liefde. Met prachtige gedichten op romantische klanken laten ze horen waar het echt om draait. Van Hendrik Andriessens oorstrelende 'Cantique spirituel' voeren de musici je mee naar 'Les Angélus' van Louis Vierne. Maar misschien komt Rachmaninovs woordeloze Vocalise wel het dichtst in de buurt bij de beleving van de liefde. Want zeg nu zelf, voor de ware liefde schiet ieder woord te kort.

Rien Donkersloot en Mariët Kaasschieter

Izhar Elias (gitaar) en Fernando Cordas (gitaar)

Zaterdag 29 mei 2021 - 20:00 uur
Izhar Elias en Fernando Cordas - Edesche Concertzaal - foto Jacqueline Imminkhuizen (5) (Geschreven Pers) verkleind

Het 'Adagio' uit Rodrigo's Concerto de Aranjuez werd misschien wel het bekendste gitaarwerk aller tijden. Met de eerste klanken van deze weemoedige melodie waan je je meteen in het warme Spanje. Rond dit legendarische 'Adagio' spelen gitaristen Izhar Elias en Fernando Cordas een temperamentvol Spaans programma met zelfs een uitstapje naar Beethoven.

Severin von Eckardstein (piano), Quirine Viersen (cello) en Aldo Baerten (fluit) - Haydn, Weber, Pierné

Vrijdag 4 juni 2021 - 20:00 uur

Niet eerder stonden ze op één podium: pianist Severin von Eckardstein, celliste Quirine Viersen en fluitist Aldo Baerten. In de Edesche Concertzaal zorgen ze voor een extra bijzondere belevenis, want ook de stukken die ze spelen hoor je zelden op het concertpodium. Severin, Quirine en Aldo maken er een muzikaal feest van vol sfeer en vuur! Feestelijk klinkt Haydns vrolijke Trio voor fluit, piano en cello. De muziek tovert ongetwijfeld een glimlach op je gezicht, want met subtiele muzikale grapjes zet Haydn je soms op het verkeerde been.

Severin von Eckardstein, Quirine viersen en Aldo Baerten


Blijf op de hoogte!


Ontvang de nieuwsbrief


Contact

Edesche Concertzaal
Amsterdamseweg 9
6711 BE Ede
0318 - 200 214
info@edescheconcertzaal.nl

Logo Edesche Concertzaal wit