Logo concertzaal
Elisabeth Brauß, interview (Foto-Monika Lawrenz)

Nieuws over onze artist in residence Elisabeth Brauß. Maandag 27 juni gaf Elisabeth Brauß een solorecital in de Londense Wigmore Hall met muziek van Beethoven, Brahms en Hindemith. Ze sloot af met Schumanns Faschingsschwank aus Wien. "A perfect end to a lovely evening", aldus presentator en zangeres Catherine Bott. De stukken van Beethoven en Hindemith speelt Elisabeth op 5 november ook in de Edesche Concertzaal. Bestel tickets:  

De financiering van de Edesche Concertzaal

Bedrijfsvoering

De exploitatie van de Edesche Concertzaal gebeurt via een besloten vennootschap Edesche Concertzaal B.V., eigendom van Eskes Media Holding B.V., het bedrijf achter het cultureel-toeristische platform DagjeWeg.NLDagjeWeg.NL Tickets en het online operamagazine Place de l'Opera.

Meehelpen?

Bent u ook overtuigd van de schoonheid van de Edesche Concertzaal en het belang van de Edesche Concertzaal? Word ook sponsor van de Edesche Concertzaal. Neem contact met ons op om de juiste vorm van sponsoring te vinden. Bekijk deze brochure voor enkele mogelijkheden!

Stichting

De Stichting Edesche Concertzaal in de Noorderkerk te Ede heeft als doel het behoud van de Noorderkerk te Ede, ten behoeve van het culturele erfgoed en dan met name de daarin gevestigde Edesche Concertzaal.

Giften aan deze stichting en geworven gelden door deze stichting komen geheel ten goede aan de uitvoering van het doel van deze stichting, het behoud van de Noorderkerk en de daarin gevestigde Edesche Concertzaal. De stichting draagt bijvoorbeeld bij aan het Internationaal Kamermuziekfestival Ede.

Missie

De Edesche Concertzaal geeft klassieke muziek een plek in je leven. 

Visie

De Edesche Concertzaal brengt alleen de hoogste muzikale kwaliteit welke (inter)nationaal meetelt. Het muzikaal aanbod is toegankelijk zodat zowel kenners als niet-kenners van klassieke muziek kunnen genieten. Door deze combinatie van kwaliteit en toegankelijkheid is de Edesche Concertzaal een trekpleister voor bezoekers uit zowel de lokale en regionale omgeving als uit nationale en internationale (grensstreken) omgeving.

Particulier initiatief

De Edesche Concertzaal is als particulier initiatief opgericht in 2013. Het eerste concert vond plaats op 13 oktober 2013. Op die herfstige zondagmiddag voerde Anna Tyshayeva Bachs Goldbergvariaties uit op de Bösendorfer Imperial. De Edesche Concertzaal moet exploitabel kunnen zijn zonder afhankelijk te zijn van (structurele) overheidssubsidies.

Fondsen en overheden

Op dit moment zijn er geen culturele fondsen of overheden die de Edesche Concertzaal financieel ondersteunen. Wel ondersteunen enkele fondsen en overheden het Internationaal Kamermuziekfestival Ede, waarvan de eerste editie in het hemelvaartsweekend van 2017 plaatsvond.

Particulieren

Op dit moment zijn er nog geen mogelijkheden om de Edesche Concertzaal als culturele instelling fiscaal aftrekbaar te ondersteunen. De Edesche Concertzaal onderzoekt wel de mogelijkheden om te komen tot een Edesche Concertzaal Fonds. Daarnaast kunt u als particulier altijd een besloten concert organiseren, bijvoorbeeld voor een jubileum, in de Edesche Concertzaal, waarbij u zelf musici arrangeert of dat aan de Edesche Concertzaal toevertrouwt. De netto-opbrengsten van zo'n happening dragen bij aan de instandhouding van de Edesche Concertzaal.

Sponsoring door bedrijven

De Edesche Concertzaal wordt mogelijk gemaakt door Eskes Media B.V. De inkomsten van de Edesche Concertzaal bestaan volledig uit de opbrengst van de ticketverkoop en uit een sponsorbijdrage van DagjeWeg.NL, onderdeel van Eskes Media B.V.. Daarnaast dragen nevenstaande bedrijven bij aan de uitgave van het laatste seizoensmagazine.


Sponsoren van het seizoensmagazine

Aan de uitgave van het jaarlijkse seizoensmagazine werken de volgende bedrijven mee:

Logo-Eskes-Nagtegaal
logo-Domicilie-Exclusief
logo-simonis-en-buunk
Logo-Alvis-Vastgoed
Logo Rabobank
Logo Interface Communicatie
Logo Van Putten van Apeldoorn
Logo DH Accountants
Logo Sandd


Pathé Cinemec Ede
logo studio van schuppen
Logo Smit Bedrijfshuisvesting
Logo Vakkennis Administratieve Dienstverleners
Logo Buitenzorg
RDJ AV
Logo Installatiebedrijf H.J. van Veldhuizen B.V.


Univé
Van Harberden Accountants Veenendaal

Blijf op de hoogte!


Ontvang de nieuwsbrief


Contact

Edesche Concertzaal
Amsterdamseweg 9
6711 BE Ede
0318 - 200 214
info@edescheconcertzaal.nl

Logo Edesche Concertzaal wit